Kalevala-esitys ja työpaja

Sisällön kuvaus: Kulttuurikiska on liikkuva ammattiteatterinäyttämö, josta tarjoillaan teatteriesityksiä, koulutuksia ja lähiruokaa. Kulttuurikiskan työpajat ja esitykset tukevat lapsen persoonallista itseilmaisua kehittäen sitä sekä sanataiteen että teatteritaiteen keinoin.

Kalevala -esitys kestää noin puoli tuntia. Sen jälkeen on työpaja. Tavoitteena on tutustuttaa Kalevalaan laadukkaalla esityksellä, joka on sekä juhlava että hauska. Sitä on esitetty yli 10 vuotta ja se sisältää moniäänistä kalevalaista laulua ja kansansäveliä. Työpajassa käytetään sekä sanataiteen että teatteritaiteen keinoja, aiheena on Sankaruus. Työpaja tukee osallistujien itseilmaisun kehittymistä ja vahvistaa kulttuuri-identiteettiä. Tustustuttaa suomalaiseen kansalliseepokseen ja niiden tarinoihin myös muunmaalaiset osallistujat.

Toteuttaja: Kulttuurikiska / Teatteri Fennica

Kohderyhmä: esiopetus, 1. – 9.luokka / Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus

Tila: tilaajan omat tilat. Teatterityöpajaan liikkumiseen sopivaa tilaa. Normaalit koulutarvikkeet kirjoittamista varten.

Osallistujamäärä: Esityksen katsojamäärällä ei ole merkitystä, työpajaan voi osallistua yksi ryhmä kerrallaan.

Kesto: Esitys 30 minuuttia, työpaja 1-2 oppituntia

Ajankohta: Tilattavissa koko kevätlukukauden (tammi-toukokuu 2017), saatavilla 20 ryhmälle kevätlukukauden aikana

Hinta: Esitys 400 €, kaksi esitystä 600 €, kolme esitystä 800 € kun esitykset tapahtuvat saman kunnan alueella (+matkat Rantasalmelta). Työpaja 150 €.

Tilaaminen: 3 vk ennen tilaisuutta sähköpostitse tai puhelimitse

Yhteystiedot: Kaisla Pirkkalainen, 040 5271751, kulttuurikiska@ltf.fi, www.kulttuurikiska.weebly.com, www.ltf.fi

Asiasanat: esitys, kirjallisuus, teatteri, heinävesi, joroinen, leppävirta, pieksämäki, varkaus, esiopetus, 1-luokka, 2-luokka, 3-luokka, 4-luokka, 5-luokka, 6-luokka, 7-luokka, 8-luokka, 9-luokka

Laaja-alainen osaaminen: Ajattelu ja oppimaan oppiminen, Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen