Käet ylös!

Sisällön kuvaus: Käet ylös! -ryhmän toimintamuotoja ovat mm. konsertit ja esiintymiset, työpajat ja musiikkileikkikoulutoiminta, sekä täydennyskoulutus. Toiminnan pohjana on Jesi Blomgrenin säveltämiä Elina Kynsijärven luontoaiheisia loruja, jotka käsittelevät luonnon ilmiöitä ja tapahtumia innostavasti ja koskettaen. Juha Miguel Peltomaa on kääntänyt osan teksteistä suomalaiselle viittomakielelle. Työryhmä esiintyy erilaisin kokoonpanoin ja kaikki ryhmän jäsenet ovat kulttuuri-, kasvatus- ja hoitoalan ammattilaisia.

Käet Ylös! pyrkii omalta osaltaan parantamaan musiikki-/taideharrastuksen tavoittavuutta myös erilaiset vähemmistöryhmät huomioon ottaen.  Toiminta suunnitellaan aina osallistujien omat lähtökohdat huomioiden.

Toteuttaja: Käet ylös! -työryhmä

Kohderyhmä: varhaiskasvatus, esiopetus, 1. – 6.luokka, opettajat / Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus

Tila: tilaajan omat tilat

Alla esimerkkejä mahdollisista Käet ylös! -tapahtumakokonaisuuksista. Paketteja voidaan muokata tilaajan toiveiden mukaan.

Metsäorkesteri Käet ylös! esiintyy
Mikä tekee oravan onnelliseksi? Ja kuka nappisilmä se köllöttelee rantakivikossa kevätauringon lämmössä? Tunnelmia ja tosiasiaa linnuista ja muista metsän asukkaista on tarjolla koko perheen konsertissa, kun Elina Kynsijärven rytmikkäät ja yllätykselliset lorut ovat saaneet musiikillisen muodon sekä viittomakielisen tulkinnan.

Konsertissa esiintyvät:
Jesi Blomgren (laulu, haitari, ukulele)
Tiina-Kaisa Aro-Heinilä (laulu, huilu, harmooni)
Outi Jussila (laulu, piano, basso)
Johannes Lintunen (kitarat, basso)
Juha Miguel Peltomaa (viitottu laulu)

Kesto: 50-60 minuuttia
Hinta: 1200€ + kilometrikorvaus (0,41€/km) Jyväskylästä / Hankasalmelta

”Duo Käet ylös!”
Lyhyempiä ohjelmakokonaisuuksia vaikkapa juhlatilaisuuksiin tai seminaareihin toteuttaa ”Duo Käet ylös!”. Elina Kynsijärven runoihin pohjautuva musiikki saa rinnalleen viittomakielisen tulkinnan.

Esiintymässä:
Jesi Blomgren (laulu, haitari)
Juha Miguel Peltomaa (viitottu laulu)

Kesto: 30-40 minuuttia
Hinta: 600€+ kilometrikorvaus (0,41€/km) Jyväskylästä / Hankasalmelta

Käet ylös! opettaa
Rytmi on musiikin elementeistä ehkä kaikkein kokonaisvaltaisin – se on jatkuvasti läsnä ihmisessä ja ympäristössä: sydämen sykkeenä ja askelina, kosketuksena ja tuulenpuuskina, pomppivana pallona ja seinälaudoissa. Missä vielä? Koko perheen Käet ylös! -rytmityöpajoissa rytmiä koetaan kokonaisvaltaisesti eri aistein: laulaen, viittoen, liikkuen, soittaen, katsellen ja tunnustellen. Haluamme toiminnallamme rohkaista osallistujia itseilmaisuun ja toivomme, että työpajat herättelevät myös kiinnostusta kokeilla ja keksiä itse, etsiä omannäköistä sykettä ja rytmiä sekä luomaan uutta.

Opettajina toimivat Jesi Blomgren (lähihoitaja, muusikko, musiikkipedagogi/amk) sekä Juha Miguel Peltomaa (lähihoitaja).

Hinta: 300€/ryhmä/kerta + kilometrikorvaus (0,41€/km) Jyväskylästä / Hankasalmelta, konsertin yhteydessä tai useampia työpajoja tilattaessa hintaa voidaan sovitella.

Käet ylös! kouluttaa
Käet ylös! -koulutuspaketti sopii täydennyskoulutukseksi esimerkiksi varhaiskasvattajille, musiikinopettajille tai hoitoalan ammattilaisille. Koulutuspäivän aikana musisoidaan yhdessä, opitaan uusia lauluja ja niihin käytännön toimintaideoita. Koulutuksen teemaksi tilaaja voi valita vuodenajan mukaan kevät/kesä tai syksy/talvi. Kouluttamassa Jesi Blomgren (lähihoitaja, muusikko, musiikkipedagogi/amk).

Kesto: 4 tuntia(4×60 min.)
Hinta: 600€ + kilometrikorvaus (0,41€/km) Jyväskylästä / Hankasalmelta

Yhteystiedot: Jesi Blomgren, p. 041 461 7550, jesi.blomgren@gmail.com
Käet ylös! Facebookissa: https://www.facebook.com/kaetylos/

Linkkejä:
Musiikkivideo ”Rantakäärmeen kurkistus”
“Kuule mua” viitottuja katurunoja Yle Areenassa
Elina Kynsijärven ja Benjam Pöntisen luontoaiheisiin lorukirjoihin pääset tutustumaan tästä.

Asiasanat: konsertti, musiikki, työpaja, koulutus, heinävesi, joroinen, leppävirta, pieksämäki, varkaus, varhaiskasvatus, esiopetus, 1-luokka, 2-luokka, 3-luokka, 4-luokka, 5-luokka, 6-luokka, opettajat

Laaja-alainen osaaminen: Ajattelu ja oppimaan oppiminen, Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Monilukutaito, Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen

 

MITTARIN TOUKKA ETENEE

Etujaloilla astelen eteenpäin,
Venytän itseäni näin.
Pidemmälle,
Etäämmälle,
Oikaisen ja ojennan,
Kauemmaksi,
Tuonnemmaksi
Itseäni kurkotan.

Takajalkani kiskaisen eteenpäin,
Mutkalle vedän itseni näin.
Kippuralle,
Sykkyrälle
Köyristän ja koukistan,
Kaarevaksi,
Köykyräksi
Itseäni taivutan.
(Elina Kynsijärvi)