Täti-Tiikerin Nauravat nakit – esitys ja työpaja

Sisällön kuvaus: Kulttuurikiska on liikkuva ammattiteatterinäyttämö, josta tarjoillaan teatteriesityksiä, koulutuksia ja lähiruokaa. Kulttuurikiskan työpajat ja esitykset tukevat lapsen persoonallista itseilmaisua kehittäen sitä sekä sanataiteen että teatteritaiteen keinoin.

Täti-Tiikerin nauravat nakit -esitys kestää noin puoli tuntia. Esityksen pääasiallinen sisältö on runot. Esityksessä käytetään myös nukketeatterin keinoja ja lapset osallistuvat runomusiikin tekemiseen. Sen jälkeen Täti-Tiikerin teatteri- ja sanataidetyöpaja, jossa kirjoitetaan ohjatusti hullunkurisia runoja muutamalla runokaavalla, tehdään runomusiikkia ja tehdään niistä esitys.  Tavoitteena on tutustuttaa oppilaat erityyppisiin runoihin ja niiden esittämistapaan. Työpaja tukee osallistujien itseilmaisua ja opettaa käytännössä runojen kirjoittamista. Kannustaa osallisuuteen ja osallistumiseen.

Toteuttaja: Kulttuurikiska / Teatteri Fennica

Kohderyhmä: esiopetus, 1. – 6.luokka / Heinävesi, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus

Tila: tilaajan omat tilat. Teatterityöpajaan liikkumiseen sopivaa tilaa. Normaalit koulutarvikkeet kirjoittamista varten.

Osallistujamäärä: Esityksen katsojamäärällä ei ole merkitystä, työpajaan voi osallistua yksi ryhmä kerrallaan.

Kesto: Esitys 30 minuuttia, työpaja 1-2 oppituntia (isoimmille vähän pidempi)

Ajankohta: Tilattavissa koko lukuvuoden (20 ryhmälle lukuvuoden aikana)

Hinta: Esitys 150 €, työpaja 150 €

Tilaaminen: 3 vk ennen tilaisuutta

Yhteystiedot: Kaisla Pirkkalainen, 040 5271751, kulttuurikiska@ltf.fi, www.kulttuurikiska.weebly.com, www.ltf.fi

Asiasanat: esitys, kirjallisuus, sanataide, runot, teatteri, heinävesi, leppävirta, pieksämäki, varkaus, esiopetus, 1-luokka, 2-luokka, 3-luokka, 4-luokka, 5-luokka, 6-luokka

Laaja-alainen osaaminen: Ajattelu ja oppimaan oppiminen, Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu