Draama, teatteri ja nukketeatteri

Draaman kaarella – opettajan oheismateriaali (Tampereen kaupunki, kulttuurikasvatusyksikkö TAITE)

Kädet kertovat tarinaa – käsiteatterikurssi (Nukketeatteri Taiga-Matto)

Labra  – Devising-opas – museoissa, kouluissa ja erilaisissa harrastajaryhmissä toimiville avaimia devising-työtapojen käyttöön ja soveltamiseen (Teatterimuseo)

Meren alalokero on vuonna 2018 julkaistu kuunnelma lasten ja aikuisten yhteiseksi mielikuvitusmatkaksi kuvitteellisen meren syvyyksiin. Kuunnelma on seitsenosainen ja täysin ilmaiseksi kuunneltavissa Soundcloud-sivustolla. Kuunnelmassa päästään kalojen ja muiden vedenelävien arjen äärelle, kun kaksi merentutkijaa pukee kidukset ja sukeltaa tapahtumien keskelle. Vedestä käsin ihmisen toiminnan seuraukset ja ihmismaailman ilmiöt näyttäytyvät toisenlaisessa valossa, teos on toiveikas pieni puheenvuoro luonnon puolesta. Kuunnelma on samaan aikaan kuvitteellinen luontodokumentti, runotarina ja ystäväkirja. Ikärajaa kuunnelmassa ei ole, sen voi kuunnella niin syöttötuolissa, kuin keinutuolissakin. Kuunnella voit yksin, yhdessä kaverin kanssa tai suuremmankin parven keskellä. Kuunnelma on vapaasti käytettävissä myös koulujen ja päiväkotien tarkoituksiin. (Hybriditeatteriryhmä Hormihaikara)

Näytellään oikeesti (Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX)

Satu ja Aatos – tarinallista taidekasvatusta teatterin keinoin (Lastenkulttuurikeskus Verso)

Synkeän louhoksen seikkailu – ota sosiaaliset taidot haltuun pelaamalla! (Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX)

Talot tarinoi – savupiiput soi – menetelmä kultturiperintökasvatuksen ja taideopetuksen yhdistämiseksi (Varkauden museot & Soisalo-opisto)

Tunteiden Tuuli  -mentelmäopas – tunnetaitokasvatusta draaman keinoin (Lastenkulttuurikeskus Verso)

Voimauttava draamatyöpajamenetelmä (Annantalon taidekeskus)