Elokuva, animaatio, media ja valokuva

Dokkino (DocPoint-festivaali)

Elokuvapolku (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti)

Etsimessä ammatti – opettajan oheismateriaali (Tampereen kaupunki, kulttuurikasvatusyksikkö TAITE)

Global Meal -vastamainostyöpaja Global Meal -hankkeessa on tuotettu monenlaista materiaalia, jonka tarkoituksena on helpottaa ruoka- ja vastamainosaiheiden käsittelyä koulussa. Kaikki materiaali on ilmaista ja avoimesti kaikkien käytössä. (Biologian ja maantieteen opettajien liitto)

Hittivideo-musiikkivideotyöpaja (Kulttuuritalo Valve)

Kikatuksen kuvakulmia – Opas valokuvamenetelmään (Taidekaari, Tampere)

Koulujen elokuvaviikko (Valveen elokuvakoulu)

Koulukino / Skolbio (Koulukino ry / Skolbioförening ry)

Mediataidekasvattaa.fi AV-arkin mediakasvatuksen oppimateriaalit Mitä kuuluu?, Kuka kertoo?, Mikä on totta? ja Miten tutkin? sisältävät verkossa katsottavia esimerkkiteoksia, niihin liittyviä tehtäviä ja kirjallisen opetusmateriaalin pdf-muodossa.

Meren alalokero on vuonna 2018 julkaistu kuunnelma lasten ja aikuisten yhteiseksi mielikuvitusmatkaksi kuvitteellisen meren syvyyksiin. Kuunnelma on seitsenosainen ja täysin ilmaiseksi kuunneltavissa Soundcloud-sivustolla. Kuunnelmassa päästään kalojen ja muiden vedenelävien arjen äärelle, kun kaksi merentutkijaa pukee kidukset ja sukeltaa tapahtumien keskelle. Vedestä käsin ihmisen toiminnan seuraukset ja ihmismaailman ilmiöt näyttäytyvät toisenlaisessa valossa, teos on toiveikas pieni puheenvuoro luonnon puolesta. Kuunnelma on samaan aikaan kuvitteellinen luontodokumentti, runotarina ja ystäväkirja. Ikärajaa kuunnelmassa ei ole, sen voi kuunnella niin syöttötuolissa, kuin keinutuolissakin. Kuunnella voit yksin, yhdessä kaverin kanssa tai suuremmankin parven keskellä. Kuunnelma on vapaasti käytettävissä myös koulujen ja päiväkotien tarkoituksiin. (Hybriditeatteriryhmä Hormihaikara)

Minimediaa – Mediakasvatusta päiväkoteihin ja alkuopetukseen kuvataiteen näkökulmasta (Rovaniemen kaupunki/Taikalamppu)

”Musta on siistii kun luut murskaantuu” – Oppitunteja mediaväkivallasta yläkouluun (Jyväskylän kaupunki/Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta)

Opimuseossa.fi – ideoita mediakasvatukseen museoissa (Suomen Museoliitto ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura)

Taikalamppu-menetelmän opas – oivaltavaa käytännön dramaturgiaa elokuvatyöpajoihin (Kulttuuritalo Valve)

Voimauttava valokuvatyöpajamenetelmä (Annantalon taidekeskus)

Voimauttava videotyöpajamenetelmä (Annantalon taidekeskus)