Valtakunnallisia kiertuetoimijoita

Tälle sivulle on listattu laadukkaita valtakunnallisia toimijoita, joilta voi tilata erilaisia esityksiä ja työpajoja kouluille ja päiväkodeille. Klikkaamalla toimijan nimeä, pääset ko. tahon omille kotisivuille.

Kävikö teillä mahatava esitys tai paja, jota ei löydy täältä? Suositeltavia esiintyjiä ja työpajojen toteuttajia voi ilmoittaa Verson tuottajalle sähköpostitse (julia.vatanen@varkaus.fi).

Mediakasvatus

Eetti ry. on kansalaisjärjestö, joka huhtikuussa 2019 alkaneessa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa mediakasvatushankkeessa tuottaa oppimateriaalia ja työpajoja, joissa tarkastellaan kestävää kehitystä, kuluttamista ja vastamainoksia globaalissa elektroniikkatuotannossa.

Musiikki

Konserttikeskus ry on Suomen merkittävin koulu- ja päiväkotikonserttien järjestäjä. Toiminnan tarkoituksena on tuoda korkeatasoista elävää musiikkia mahdollisimman monen lapsen ja nuoren kuultavaksi täydentäen samalla koulujen musiikinopetusta. Konserttikeskus haluaa jakaa musiikin iloa ja elämyksiä kautta maan ja tarjota inspiroivia hetkiä keskelle päiväkotien ja koulujen arjen aherrusta. Ohjelmisto sisältää mitä erilaisimpia konserttiohjelmia, jotka on Konserttikeskuksen taiteellisen tuottajan johdolla muokattu kohdeyleisöille soveltuviksi. Nykyään noin puolet toiminnasta toteutetaan Konsertti joka kouluun -toimintamallilla. Hinnat alkaen n. 200€. Katso: käytännön tietoja ja ohjeita tilaajalle, sekä tarkat hintatiedot.

Kulttuuriosuuskunta Uulu perehdyttää lapsia ja aikuisia Suomen ja maailman musiikkikulttuureihin soitinten, laulujen, tanssien ja leikkien avulla. Uulu järjestää työpajoja ja konsertteja, ylläpitää musiikkikoulua, tuottaa festivaaleja, julkaisee levyjä, koulutammeesiintyy ja välittää esiintyjiä.

Käet ylös! -ryhmän toimintamuotoja ovat mm. konsertit ja esiintymiset, työpajat ja musiikkileikkikoulutoiminta, sekä täydennyskoulutus. Toiminnan pohjana on Jesi Blomgrenin säveltämiä Elina Kynsijärven luontoaiheisia loruja, jotka käsittelevät luonnon ilmiöitä ja tapahtumia innostavasti ja koskettaen. Juha Miguel Peltomaa on kääntänyt osan teksteistä suomalaiselle viittomakielelle. Työryhmä esiintyy erilaisin kokoonpanoin ja kaikki ryhmän jäsenet ovat kulttuuri-, kasvatus- ja hoitoalan ammattilaisia. Käet Ylös! pyrkii omalta osaltaan parantamaan musiikki-/taideharrastuksen tavoittavuutta myös erilaiset vähemmistöryhmät huomioon ottaen.  Toiminta suunnitellaan aina osallistujien omat lähtökohdat huomioiden. Hinnat alk. 300€ + matkakulut. Yhteystiedot: Jesi Blomgren, p. 041 461 7550, jesi.blomgren@gmail.com

Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis tekee laadukasta musiikkia lapsille ja koko perheille. Loiskiksen konsertit ja työpajat on suunniteltu nimenomaan lapsille ja osa konserteista toteutetaan vierailevien huippusolistien kanssa. Katso yhteystiedot täältä.

Merkkarit & Kai Kuutamo Lastenmusiikkibändi Merkkarien ja sirkustaiteilija Kai Kuutamon esityksessä yhdistyvät vauhdikas ja omintakeinen lasten rock-musiikki, taitavat sirkustemput sekä hauskat ja osallistavat laululeikit. Esityksen kesto 20-40 minuuttia sopimuksen mukaan. Lisätiedot ja keikkamyynti: Valtteri Virtanen valtteri3@gmail.com / 040-5181 271

Pressan katti tekee mm. osallistavia päiväkoti- ja koulukonsertteja. Mahdollisuus tilata myös oheisohjelmaa, kuten pomppulinna ja ilmapallohahmoja.

SET’AKAT on Sari ja Mari Kaasisen sekä Karoliina Kantelisen muodostama lauluyhtye, joka on laulanut yhdessä jo yli 10 vuoden ajan. SET’AKKOJEN laululliset juuret ovat Värttinä-yhtyeessä. Set’akat tarkoittaa kanssakulkijoita. Kun SET’AKAT kokoontuvat yhteen, alkavat siskot laulaa ja ilo raikaa!

Tanssi

Aurinkobaletti on turkulainen nykytanssiryhmä ja tanssiteatteri, jonka ohjelmisto tarjoaa esityksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Ryhmä on saanut kiitosta uusiutumiskyvystään sekä vahvasta ensemblestaan, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat.

Tangoteatteri Kiutan teoksissa argentiinalainen tango yhdistyy fyysiseen teatteriin, nykytanssiin ja tangolle epätavallisiin aiheisiin. Ryhmän teoksia on esitetty yhdeksässä eri maassa ja 33 kaupungissa yli 100 kertaa. Kiutan esityksissä korostuu live-musiikki, vahva tarina, hienovarainen huumori ja hiljainen voima. Tangoteatteri Kiuta Facebookissa ja Instagramissa.

Tanssin tiedotuskeskuksen tarjonta lapsille ja nuorille Huom! Kaikki tällä sivustolla esitellyt ryhmät eivät esiinny omien tilojensa ulkopuolella.

Tanssiteatteri Auraco on kiertävä tanssi- ja miimiteatteri, joka tekee vahvasti visuaalisia tanssiesityksiä kaikenikäisille, erityisesti lapsille. Auracon ohjelmistossa on myös kursseja ja työpajoja.

Tanssiteatteri Minimi on Kuopiossa toimiva ammattitanssiteatteri ja monialainen esittävän taiteen yhteisö. Minimi esiintyy aktiivisesti myös perinteisten näyttämötilojen ulkopuolella ja on ainoita suomalaisia kiinteitä ryhmiä, jotka tekevät säännöllisesti myös katuteatteria ja ulkoilmaesityksiä. Kaikki ohjelmistossa olevat teokset on tehty kiertämään ja esityksistä yli puolet on kotinäyttämön ulkopuolella.

Tanssiteatteri MD on Tamperelainen, vuodesta 1997 toiminut tanssiteatteri. Kiertue ohjelmistosta löytyy monenlaisia esityksiä eri-ikäisille lapsille ja nuorille.

Tanssiteatteri Raatikko on vantaalainen tanssiin erikoistunut lastenteatteri. Raatikon teosten lähtökohtana on tanssitaide, jota rikastetaan muilla taidelajeilla kuten puheteatterilla, sirkus-, video- ja kuvataiteella. Teokset ovat kantaesityksiä, ja suureen osaan teoksista sävelletään oma musiikki. Kiertueohjelmistossa on koko perheelle suunnattuja esityksiä, työpajoja sekä pienteoksia erilaisiin tilaisuuksiin. Raatikko on kehittänyt suositun, vuorovaikutteisen esitysmuodon, jossa katsojat rooliasuihin pukeutuneina osallistuvat taiteen tekemiseen ammattitaiteilijoiden johdolla.

Teatteri ja nukketeatteri

Ahaa Teatteri on tamperelainen lasten- ja nuortennäytelmiin erikoistunut ammattiteatteri. Ahaa Teatteri kierrättää kulttuuria, vie esitykset sinne, missä niitä muutoin ei nähtäisi. Ohjelmisto painottuu uusiin kotimaisiin kantaesityksiin. Ahaa Teatteri on yksi niistä harvoista, jonka ohjelmistoon kuuluu vakituisesti myös yli 13-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu teatteriesitys. Jokaiseen  kiertuenäytelmään liittyy oppimateriaali, joka lähetetään kaikille tilaaville ryhmille etukäteen.

Kuninkaallinen nukketeatteri on vuonna 2009 perustettu hämeenlinnalainen ammattilaiskiertueteatteri jolla ei ole varsinaista  kotinäyttämöä. Teatteri tarjoaa monipuolista ja korkeatasoista teatteria kaikenikäisille. Koko perheelle suunnatut esitykset ovat mukaansatempaavia joista löytyy myös aikuisille ajatuksia herättäviä tasoja ja teemoja. Esityksissä yhdistellään yleensä erilaisia teatterimuotoja ja nukketekniikoita keskenään.  Esitykset mahtuvat ja mukautuvat kaikenlaisiin tiloihin.

Nukketeatteri ANNOS on kiertävä teatteri, jonka esityksissä korostuvat visuaalisuus ja miiminen liikeilmaisu. Ryhmän näytelmissä yhdistyvät klovnerian ja nukketeatterin ilmaisukeinot. Nukketeatteri-ANNOS -teatterin tavoitteena on toteuttaa moneen paikkaan sopivia ja taiteellisesti korkeatasoisia kiertue-esityksiä. ANNOS haluaa saapua sinne, missä yleisö on – ja tuoda helpotusta kulttuurinnälkään! Ohjelmistossa eri ikäisille sopivia esityksiä. Hinnat alk. 300€ /esitys + matkakulut Helsingistä

Teatteri Mukamas on vuonna 1979 perustettu tamperelainen ammattinukketeatteri, jonka esitykset ovat tuoneet yhteisiä elämyksiä lapsille ja aikuisille. Nuket, näyttelijät, esineet, varjot, elävä musiikki ja modernit nukketeatteritekniikat yhdistyvät kekseliäästi esityksissä. Tampereen Pispalassa, vanhassa VPK:n talossa, sijaitsevan kotinäyttämön lisäksi teatteri vierailee esiintymässä päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa, festivaaleilla ja yritysten tapahtumissa ympäri Suomen.

Nukketeatteri Taiga-Matto kiertää tilauksesta kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, tapahtumissa… ohjelmistossa on useita erilaisia esityksiä, työpajoja, verkkokursseja, kaikenlaista teatteri- ja nukketeatteri-ilmaisuun liittyvää. Nukketeatteri Taiga-Matolla on yli 15 vuoden kokemus nukketeatterin parissa. Keväälle ja kesän tapahtumiin on mahdollisuus tilata aito mongolialainen jurtta-teltta, jossa voi järjestää esitykset tai työpajat. Jurttaan mahtuu n. 60 katsojaa, jos suurin osa on lapsiyleisöä. Jurtassa on mukava ja lämmin tunnelma ja sen voi pystyttää sisä- tai ulkotiloihin. Hinnat: 500€/esitys, kaksi esitystä samassa paikassa 750€. Kiertuehinta: 400€/ esitys, ensimmäinen esitys 500€ tai sopimuksen mukaan. Työpajat: 150 euroa/45min. +alv 24%+kilometrikorvaus tai sopimuksen mukaan.

Red Nose Company on Suomen ensimmäinen klovneriaan erikoistunut ammattiteatteriryhmä. Ryhmä toimii Helsingistä käsin, mutta sen toimintakenttänä on koko Suomi. Ohjelmistossa on esityksiä kaikenikäisille ja ryhmä toimii laajamittaisesti koulujen parissa. Lapsille ja nuorille suunnattuihin esityksiin on myös yleisötyömateriaaleja.

TOTEM-teatteri on kiertävä espoolainen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1986. Esityksissään teatteri keskittyy kouluikäisille (6-12v.) suunnattuun nykyteatteriin, joka käsittelee ajassa olevia ilmiöitä nuoren katsojan näkökulmasta. Esitystoiminnan lisäksi TOTEM-teatteri kehittää aktiivisesti koululaisille suunnattua yleisötyötä. Hinta/esitys 660€ (v. 2019).

Sirkus

Klovni Sebastian on mm. Sirkus Finlandiasta tuttu lastenesiintyjä, joka kiertää syksyisin esityksensä kanssa päiväkoteja ja kouluja. Esitys on vauhdikas kokonaisuus, jossa on taikaa, hauskuutta ja paljon yleisön osallistumista. Samalta esiintyjältä löytyy myös ympäristöteemainen ”Merten rosvot ja maapallon sankarit” esitys. Esityksen voi tilata 3 lähekkäin sijaitsevaan kouluun tai päiväkotiin hintaan 660€ (laskutushinta, joka sisältää kaikki kulut). Yksittäisestä vierailusta voi kysyä tarjouksen erikseen. Yhteystiedot: Séppo Tauriainen, p. 040 824 9935, seppo.tauriainen@hotmail.com