Nuori Taide 2021 -tapahtuma

Nuori Taide 2021 -tapahtuma 22.5.2021

Näytönpaikka. Koe taidetta yli 80 nuorelta tekijältä!

Visuaalisen taiteen valtakunnallinen Nuori Taide 2021 -verkkotapahtuma kokoaa nuoret ja ammattilaiset keskustelemaan nuorten taiteesta ja taidemaailman ilmiöistä. Tule kuuntelemaan, millaista on kuvittajan työ ja miten nuoret taiteilijat näkyvät taidegalleriakentällä. Lisäksi ohjelmassa on työpajoja, esityksiä ja avoin taiteilijatapaaminen.  

Tapahtumassa lanseerataan uusi vuorovaikutteinen Taide\Folio-sivusto nuorten taiteelle. Taide\Folio on näyteikkuna ja keskustelufoorumi nuorille taiteen tekijöille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille. 

Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma streamataan Nuori Taiteen YouTube kanavalle 22.5.2021 klo 11-17. Tapahtumasta ei jää tallennetta.

 “Valtakunnallinen Nuori Taide 2021 -verkkotapahtuma esittelee nuorten tekijöiden taidetta ja tuo esiin heidän kokemuksiaan taidemaailmaan osallistumisesta. Tulevaisuuden tekijät kertovat, mikä taiteen tekemisessä kiinnostaa juuri nyt”, kertoo tuottaja Anni Rupponen. 

Samana viikonloppuna järjestetään Nuori Kulttuuri Digifestival, joka on Nuori Taide 2021 -tapahtuman pääyhteistyökumppani. Muut kumppanit ovat Porin taidemuseo, Porin taidekoulu, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää, Porin kaupunki ja VisitPori. 

Nuori Taide 2021 -tapahtumat osallistavat nuoria taiteen tekijöitä tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen. Tapahtumaan ilmoittautui avoimen haun kautta 87 taiteen esittelijää. Verkkotapahtuman vuoksi kaikki ilmoittautuneet pääsevät mukaan esittelemään taidettaan. 

Nuori Taide -toiminta on Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön jatkuvaluontoista kulttuurista nuorisotyötä, joka painottuu visuaaliseen taiteeseen. Valtakunnallinen Nuori Taide -tapahtuma kokoaa joka toinen vuosi yhteen13–23-vuotiaita taiteen harrastajia ja ammattilaisia keskustelemaan nuorten taiteesta ja taidemaailmasta.

Nuori Taide 2021 on järjestyksessään toinen valtakunnallinen tapahtuma, joka poikkeusolosuhteista johtuen järjestetään verkossa. Alunperin tapahtuma oli tarkoitus järjestää Porissa.  

Nuori Taide -toimintaa tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja tapahtumasta,haastattelupyynnöt ja kuvat:

Anni Rupponen, anni.rupponen(at)artcentre.fi, p. 050 308 3625 

Tapahtumankotisivu: www.nuoritaide.fi/nuori-taide-2021-tapahtuma

Linkki live streamiin: youtu.be/JKBSPSAQC50

NuoriTaiteen Instagram: www.instagram.com/nuoritaide