Pieksämäen Nukkekodin kevätretket

Tervetuloa Pieksämäelle – Nukkekodin kevätretkelle toukokuussa 2019!

Saatte viettää ainutlaatuisen ja elämyksellisen päivän idyllisessä Nukkekodin ympäristössä.

Tarjolla on monenlaisia työpajoja, joista voitte valita itsellenne mieluisimmat. Kaikissa pajoissa on alan ammattilaiset ohjaamassa tuokioita.

Kevätretkiohjelmaan on valittavissa työpajoja monipuolisesti eri taiteenaloista. Sekä ohjelma että ympäristö osallistavat lapsia myös oman kulttuurin luomiseen. Vierailukohteena Nukkekoti on osa Pieksämäen paikalliskulttuuria.

PAJAVAIHTOEHDOT:

LUOVAN LIIKKEEN PAJA: kesto n. 40min
Vaihtoehto 1: Tartu omaa pehmolelua tassusta (tai lainaa Nukkekodilta pehmoa) ja tule yhdessä sen kanssa tanssimaan ja liikkumaan.
Vaihtoehto 2: Värikäs ja valloittava leikkivarjo kutsuu sinua monipuoliseen liikkumiseen yhdessä ystäviesi kanssa.

NUKKETEATTERIPAJA: kesto n. 55min
Nukketeatteripajassa pääset kokeilemaan nukketeatteria käsinukeilla ja marioneteilla sekä tekemään kiehtovaa varjoteatteria. Pajassa voit valmistaa itsellesi varjoteatterihahmon.

KUVATAIDEPAJA: kesto n. 55min
Värimaalausta maailmalla! Tehdään väreistä nauttien maalaukset. Piirretään aiheen mukaan öljyliiduilla ja maalataan, joko peiteväreillä tai nestemäisillä tusseilla, riippuen osallistujien iästä. Molemmilla päästään herkuttelemaan ihanilla, voimakkailla väreillä, vahan piirtäessä kuvioita vesiliukoisten värien alta.

KÄDENTAITOPAJA: kesto n. 55min
Keijut ja metsämörrit kevätpuutarhaan! Pajassa on mahdollista valmistaa puisia keijuja kierrätys-materiaaleista tai metsän mörrejä luonnonmateriaaleista. Töissä päästään toteuttamaan omaa luovuutta kädentaitojen keinoin, osallistujien ikä huomioiden.

MUSIIKKIPAJA: kesto n. 55min
Soittaen, laulaen ja leikkien tutustutaan Nukkekodin omiin hahmoihin, Merirosvokapteeni Joonas Aurinkoon, hänen miehistöönsä sekä eläimiin Herkules-Kukko ja Laivakissa Korianteri.

Ruokailumahdollisuudet:

  • Picnik omilla eväillä Nukkekodilla
  • Mahdollisuus kaasugrillin käyttöön (vuokra 5€)
  • Ruokaradan lounas (kävelymatkan päässä Nukkekodista), hinta lapset 3,30€ / aikuiset 6,60€ / keittolounas 5,20€
  • Partahovin lounas (Partaharju, 8km Nukkekodilta) noutopöydästä sis. makaronilaatikko ja salaatti tai nakit ja muusi, 5€/hlö

HUOM! Ruokaradan ja Partahovin lounasvaraukset ilmoittautumisen yhteydessä.

Toteuttaja: Pieksämäen kaupunki

Kohderyhmä: varhaiskasvatus, esiopetus, 1. -6.luokka / Pieksämäki, Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Varkaus

Tila: Pieksämäen Nukkekoti, Hiekanpääntie 21, Pieksämäki

Osallistujamäärä: Yhteen pajaan mahtuu max. 15 lasta. Retkipäiväryhmän minimikoko 15 lasta, maksimi 60 lasta.

Kesto: Ohjattu toiminta 40-55 min., lisäksi vapaata aikaa ruokailuun ja leikkimiseen. Valittavissa koko päivän retki, aamu- tai iltapäivä. Katso retkipäivän aikataulumallit Nukkekodin kotisivuilta.

Ajankohta: Toukokuu

Hinta:
Koko päivän retki (klo 9.00-15.00) 15€/lapsi (sis. 3 pajaa ja mahdolliset materiaalit) pajat voitte valita itse. (kts. pajojen esittely) Huomioikaa maksimimäärä osallistujia!
Aamu- /iltapäivän retki (klo 9.00-12.00, 12.00-15.00) 10€/lapsi (sis. 3 pajaa ja mahdolliset materiaalit) pajat voitte valita luettelosta. Huomioikaa maksimimäärä osallistujia!

Laskutus retkipäivän jälkeen vähintään ilmoittautumisen yhteydessä mainitulla lapsilukumäärällä.

Varaaminen: Katso varausojeet Nukkekodin kotisivuilta kohdasta Retkipäivän varaaminen. Varausten peruminen 31.3.2019 mennessä sähköpostilla. Tämän jälkeen peruuntuneista laskutamme puolet ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetusta lapsilukumäärästä.

Yhteystiedot: Piia Säpyskä-Hietala, piia@poleeni.fi, p. 044 788 4324, pieksamaennukkekoti.fi

Asiasanat: teatteri, tanssi, nukketeatteri, musiikki, kuvataide, kädentaidot, työpaja, paikallishistoria, vierailu, varhaiskasvatus, esiopetus, 1-luokka, 2-luokka, 3-luokka, 4-luokka, 5-luokka, 6-luokka, pieksämäki, varkaus, leppävirta, heinävesi, joroinen

Laaja-alainen osaaminen:  Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen