KEHOKO – moniaistinen esitys kehon toiminnoista

Sisällön kuvaus: KEHOKO on moniaistinen esitys kehon toiminnoista. Se yhdistelee nukketeatteriesityksen, taidenäyttelyn ja leikin rakenteita. KEHOKO koostuu elintoimintoja kuvaavista interaktiivisista veistoksista, joihin liittyy hauskoja ja osallistavia kehoon liittyviä tehtäviä.

KEHOKO leikittelee elimistön ”noloilla” toiminnoilla ja kauniilla orgaanisilla muodoilla. Lapset pääsevät kirurgian erikoislääkäri Ruven seurassa mm. ryömimään paksusuolessa, vierailemaan majoituspalvelu Kohdussa ja täyttämään tyhjän pään ajatuksilla.

Suomalais-slovenialaisen Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n esitys KEHOKO on palkittu Slovenian Nukketeatteripalkinnolla 2015 ja sille myönnettiin Slovenian Teatterilaatumerkki 2017. KEHOKOa on esitetty Suomessa ja Sloveniassa yhteensä lähes 400 kertaa.

Toteuttaja: Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU on kiertueteatteri, joka on toiminut Sloveniassa vuodesta 2010 ja Suomessa 2013 alkaen. Esitykset ja työpajatoiminta pyörivät yhtaikaisesti molemmissa maissa. AEIOU on palkittu Slovenian Nukketeatteripalkinnolla 2013 ja 2015. AEIOU-työryhmä koostuu teatterin, kuvataiteen ja taidekasvatuksen ammattilaisista.

AEIOU tekee värikästä teatteria – taidetta pilke silmäkulmassa. Esitykset tarjoavat pikkulapsille myönteisiä ja kehitystä tukevia virikkeitä. Ne edustavat osallistavaa, kehollista, kuvallista ja esineteatteria. AEIOU-esitykset ovat vauvoille ja taaperoille, mutta sopivat hyvin myös 4-8 -vuotiaille lapsille.

Kohderyhmä: ikäsuositus 3-8v. / Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus

Kuva: Matej Povse

Tila: tilaajan omat tilat.

Osallistujamäärä: enintään n. 25 lasta/esitys

Kesto: n. 40 min.

Ajankohta: Seuraava KEHOKO-kiertue järjestetään syksylle 2018. Tarkempi kiertueaikataulu rakennetaan ennakkotilausten mukaan. Ota yhteyttä ja kerro meille esityspäivätoiveesi!

Esitys- ja hintatiedustelut: Katja Kähkönen, p. 0407296654, info@aeiou.si

Lisätietoja:
www.aeiou.si/fi
www.facebook.com/vauvajataaperoteatteriaeiou
www.facebook.com/pages/A-E-I-O-U-Gledališče-za-dojenčke-in-malčke/129699647078120

KEHOKO, moniaistinen esitys kehontoiminnoista
www.aeiou.si/fi/ohjelmisto/kehoko
Traileri: https://youtu.be/MvocgTr8KBg
YLE: http://yle.fi/uutiset/verta_suolia_ja_siittioita__vauva-_ja_taaperoteatterissa_tutustutaan_ihmiskehoon/8447962

YHTEISTYÖKUMPPANIT
AEIOU:n yhteistyökumppaneita ovat Slovenian nykytaiteen museo MSUM + MG, Ljubljanan tanssiteatteri PTL, Ljubljanan Lasten ja taiteiden talo, Lastenkulttuurikeskus Verso ja Tampereen kulttuuripalvelut. AEIOU:n toimintaa ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Etelä-Savon taidetoimikunta, Pyynikin kesäteatterisäätiö, Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Olvi-säätiö, Ljubljanan sivistystoimi ja Slovenian kulttuuriministeriö.

Asiasanat: esitys, teatteri, nukketeatteri, esineteatteri, biologia, näyttely, leikki, heinävesi, joroinen, leppävirta, pieksämäki, varkaus, varhaiskasvatus, esiopetus, 1-luokka, 2-luokka

Laaja-alainen osaaminen: Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, Osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen