Koulujen elokuvaviikko

TIEDOTE Koulujen elokuvaviikko 2021

Syksyllä kouluissa tehdään ja koetaan elokuvataikoja!

Elokuvaviikko toteuttaa uutta opetussuunnitelmaa mielekkäällä ja oivaltavalla tavalla. Samalla se nostaa esiin elokuvan kulttuuriperintöä, antaa menetelmiä elokuvan tekemiseen ja mahdollistaa maksuttomat elokuvanäytökset kouluille.

Valtakunnallinen Koulujen elokuvaviikko on elokuvan teemaviikko perusasteen koulujen 0.–9. luokille. Elokuvaviikko tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa lokakuun alussa viikolla 40 (tai milloin vain lukuvuoden aikana)!

Koulujen elokuvaviikolla voi toteuttaa opetussuunnitelman laaja-alaisia osaamiskokonaisuuksia monipuolisesti. Elokuvan yhdistäminen eri oppiaineisiin on helppoa – kokeile rohkeasti ja ylläty positiivisesti liikkuvan kuvan pedagogisista mahdollisuuksista. Sivuilta löytyvissä tehtävissä oppilaat saavat käyttää kekseliäisyyttä, mielikuvitusta ja uteliaisuutta.

Elokuvaviikolla myös katsotaan vuosittain verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera. Elokuvat ovat katsottavissa viikolla 40 kouluissa vapaasti ilman salasanoja verkon kautta Kansallisen audiovisuaalisen instituutin Elokuvapolku-palvelussa. Muina aikoina elokuvien katsomiseen tarvitsee salasanan, jonka saa koulujen käyttöön maksutta osoitteesta koulut@kavi.fi.

Pienissä erissä annosteltuna elokuvaa voidaan tuoda osaksi opetusta pitkin
lukuvuotta ja perusastetta. Elokuvaviikon verkkosivusto elokuvaviikko.fi on vapaasti käytettävissä ympäri vuoden.

Katso elokuvaviikon traileri ja tutustu eri oppiaineiden tehtäviin, katsottaviin elokuviin ja muihin materiaaleihin: www.elokuvaviikko.fi

Sivuston käytön tueksi: Koulujen elokuvaviikko-ohjeet (2017)

Valveen elokuvakoulun oppimateriaaleista löytyy tammikuussa 2019 julkaistu Elokuvakasvatuksen käsikirja, sekä muita elokuvakasvatuksen menetelmäoppaita.

Kulttuuriketjuun koottuja menetelmäoppaita ja verkkomateriaaleja elokuvakasvatukseen

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Lisätiedot:
Minea Taivalaho
koordinaattori, Valveen elokuvakoulu
puh: 0447037549
email: minea.taivalaho@ouka.fi