Sanataide ja kirjallisuus

Iltasatu – lastensatufoorumi, johon kootaan tekijäoikeuksista vapautuneita klassikkosatuja sekä uusia lastenkirjoja. (Iltasatu-yhdistys)

Loitsuja & lohikäärmeitä ­– Satu opetusmateriaalina (Kulttuuritalo Valve)

Meren alalokero on vuonna 2018 julkaistu kuunnelma lasten ja aikuisten yhteiseksi mielikuvitusmatkaksi kuvitteellisen meren syvyyksiin. Kuunnelma on seitsenosainen ja täysin ilmaiseksi kuunneltavissa Soundcloud-sivustolla. Kuunnelmassa päästään kalojen ja muiden vedenelävien arjen äärelle, kun kaksi merentutkijaa pukee kidukset ja sukeltaa tapahtumien keskelle. Vedestä käsin ihmisen toiminnan seuraukset ja ihmismaailman ilmiöt näyttäytyvät toisenlaisessa valossa, teos on toiveikas pieni puheenvuoro luonnon puolesta. Kuunnelma on samaan aikaan kuvitteellinen luontodokumentti, runotarina ja ystäväkirja. Ikärajaa kuunnelmassa ei ole, sen voi kuunnella niin syöttötuolissa, kuin keinutuolissakin. Kuunnella voit yksin, yhdessä kaverin kanssa tai suuremmankin parven keskellä. Kuunnelma on vapaasti käytettävissä myös koulujen ja päiväkotien tarkoituksiin. (Hybriditeatteriryhmä Hormihaikara)

Sanan siivellä – opettajan oheismateriaali (Tampereen kaupunki, kulttuurikasvatusyksikkö TAITE)

Satuseikkailu on omatoimiseikkailu, jossa kerätään tarinan palasia saturasteilta. Jokaiselta rastilta on kaksi eri jatkoreittiä, eli reittivalinnoista riippuen osallistujien lopullisista tarinoista syntyy erilaisia. Seikkailun päätteeksi kerätyistä sivuista voi koota oman satukirjan. Satuseikkailun tarinassa on viitteitä tunnettuihin satuihin ja viimeisellä sivulla on lista ko. saduista. Seikkailun toteutukseen tarvittavat ohjeet ja tulostettavat materiaalit löytyvät täältä. (Lastenkulttuurikeskus Verso)

Voimauttava sanataidetyöpajamenetelmä (Annantalon taidekeskus)